Hot items uit groep 8.

Geweldig leuke gastles gehad van de landmacht

Bekijk alle foto's op onze Facebook pagina


Hallo allemaal, hier weer wat nieuws uit groep 8.

Wij hebben vorige week twee gastlessen gehad. Eén over de Roparun en een over Evides.  Alle kinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen meedoen aan de Mini Roparun. Het geld gaat naar het goede doel voor mensen met kanker.
Bij de gastles van Evides deden we een quiz en we hebben een proefje gedaan. We moesten zelf een waterzuiverings proefje doen. Dat was heel interessant.

Verder zijn we in de klas bezig met een project over godsdiensten. Ieder groepje heeft een godsdienst van de juf gekregen en je moet daar een presentatie over doen in een groepjes van drie. De presentatie van Enes, Serkan en Joey ging over de Islam. Ze hadden ook een aantal spullen meegenomen. Zoals de Koran en Sarma. Sarma zijn wijnbladeren met vlees erin. De mama van Serkan had deze gemaakt en we mochten allemaal proeven. Enes heeft nog een stukje uit de Koran gelezen, dat was best bijzonder.
Groetjes van: Pernille en Jiska en de rest van groep 8.


Pannenkoekdag


Hier weer wat nieuws uit groep 8.

Dit keer is het onze beurt om een stukje voor de website te schrijven. De afgelopen weken is er weer veel leuks in de klas gebeurd.
We zijn nu ook bezig met een project samen met groep 7 te maken over het project  gezond eten en bewegen. Groep 7 maakt voor het eerst een project en wij helpen hen hierbij. We doen ook weer nieuwe spelletjes in de klas, zoals het ABC spel. Dan moet je op je stoel gaan staan en moet je van A naar A en als twee of drie kinderen het tegelijk een letter zeggen, ben je af en begint het spel opnieuw.
Ook zijn we voor het eerst bezig met een groepsopdracht over de winter. Het leuke is dat de opdracht op twee eisen na, geheel vrij is. We mogen eigenlijk zelf het ontwerp maken en uitvoeren met kosteloos materiaal. Hier zijn een paar foto’s  over de winterlandschappen:
Veel groetjes van Sem en Gijs en natuurlijk de rest van groep 8 .


Paul van Loon

Paul van Loon kwam vrijdag 11 november bij ons op school. Hij heeft voor ons een show bedacht over zijn boeken. Hij was met een band en één bandlid, genaamd Adje kon niet lezen. Tijdens de show moest hij van Paul van Loon blijven oefenen, zodat hij door de deur kon. Achter de deur was namelijk een hele andere wereld met allemaal boeken. Verder zongen we nog veel liedjes tijdens de show. En hij had natuurlijk zoals altijd zijn zonnebril weer op. Je kon daarna ook boeken kopen en je boek laten signeren. 

Project

Wij hebben in groep 8 ons eerste project over het menselijk lichaam achter de rug. Dit hield in dat we in een twee- of drietal een powerpoint presentatie moesten maken over verschillende onderwerpen die met het menselijk lichaam te maken hebben. Dit sloten we af met een presentatie aan de groep. Het onderwerp krijg je van de juf. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kwamen zijn: haargroei, darmstelsel, spijsverteringstelsel, ademen, botten en spieren enz.
Heel de klas vindt het leuk om aan een project te werken en opa George en de juf helpen goed. Zo leuk zelfs dat sommige kinderen na schooltijd bleven om te oefenen.

Surprise

Ook dit jaar zijn we weer bezig aan de surprises voor de sinterklaasviering. We hebben voor de herfstvakantie lootjes getrokken, zodat je in de herfstvakantie al kon beginnen. Natuurlijk moet iedereen ook een klein cadeautje kopen. We hopen dat het op 2 december een succes wordt!
Groetjes,
Fieke en Chayenne uit groep 8


De eerste weken van groep 8 zitten er alweer op.

Hallo allemaal
Wij zijn Sem en Sterre uit groep 8.
De eerste weken  van groep 8 zitten er alweer op. In de afgelopen weken hebben we ook al heel veel leuke dingen gedaan.
Onder andere hebben we een 3D kaart gemaakt met daarop een cocktail.
En in de eerste week hebben we met tekenen ook hele leuke mandala’s gemaakt.
In groep 8 wordt het ook heel erg moeilijk maar gelukkig helpt onze juf ons zodat we het wel snappen. Ook doen we tussen de lessen door eens een spelletje zodat we ons even kunnen uitleven . Dit jaar hebben we ook nieuwe spelletjes geleerd zoals: levend wie is het? Dan moet er iemand voor de klas staan en moet diegene iemand in zijn hoofd nemen en dan moet de klas raden wie het is . En ook nog: Wie ben ik? Dan moet iemand naar de gang en dan moet de klas een bekende Nederlander verzinnen en die naam op het bord schrijven en dan moet diegene die op de gang staat raden wie het is door vragen te stelen waar de klas alleen ja of nee op mag antwoorden. Ook hebben we elke maandag middag van juffrouw Dineke hebben we HVO(Humanistisch Vormingsonderwijs) en  bij GVO(godsdienstig vormingsonderwijs) hebben we meester Ronald .  In groep 8 hebben we ook elke dag huiswerk. En dit jaar hebben we ook Raak dat gaat over werkwoordspelling .
Ook hebben we cup cakes gemaakt voor de verjaardagen .
We hebben het nu bij Natuur over zintuigen en deze week hebben we allerlei leuke proefjes gedaan om onze zintuigen beter te leren kennen. Hieronder de foto's daarvan.
Dit wordt vast weer een top jaar
Veel groetjes van Sem en Sterre
En natuurlijk de rest van groep 8 .Schoolkamp groep 8

Ritje met hindernissen

Het is zo ver: schoolkamp voor groep 8. Bepakt en bezakt vertrokken we vanochtend even na kwart voor negen voor een fietstripje richting ons schoolkampadres in Spui. Het werd een ritje met hindernissen. We waren nog niet eens op Het Bolwerk, toen meester Peter merkte dat hij de telefoon van school nog in zijn achterzak had. Die moest natuurlijk terug gebracht worden, wat voor het eerste oponthoud zorgde. Nadat onze ‘bovenmeester’ weer was aangesloten, werd langs de provinciale weg koers gezet richting  Sluiskil en Terneuzen. We waren nauwelijks Sas van Gent uit, toen Mick zijn fiets met geen mogelijkheid meer vooruit kreeg. Zijn derailleur was kapot en blokkeerde zijn ketting. Meester Peter bood aan om Mick fietsend te duwen en dat beviel Mick eigenlijk best wel. Na een tussenstop (met een appeltje voor de dorst) in Sluiskil kwamen we even na tien uur aan op ons kampadres. Juf Ella legde kort en duidelijk uit wat er van ons werd verwacht, waarna we na een koek (wafel of krentenbol) en drinken de slaapzalen mochten inrichten.

Na een verkenning van de omgeving en een lunch met luxe broodjes vertrokken we naar het overdekte zwembad in de sporthal van Terneuzen. 

 

't Is hier genieten!

Vanmiddag hebben we ons heerlijk geamuseerd in het zwembad. Toen we terug op ons kampadres kwamen, hebben we de barbecue aangemaakt. Worst, hamburger, kip, aardappelsalade, stokbrood, sla, komkommer en tomaat smaakten best. Op dit moment zijn we bezig met de Bonte Avond. Als het donker is, volgt een nachtspel. Daarna hopen we nog een paar uurtjes te slapen..... 

 Na een kort nachtje en een verkenning van een natuurgebied nabij Spui werd het kamp afgesloten met een uurtje tuben in de skihal en een goed smakende frietmaaltijd.

 

Wij vertrekken nu vanaf Skidome in Terneuzen en hebben tegenwind naar huis. We verwachten tussen 18.45 - 19.00 uur in Sas van Gent te zijn.


De Kunst van recyclen - zwerfafval 'Maak een racewagen van afvalmateriaal'

In een serie van 2 (of indien gewenst, 3) workshops van elk 1 tot 1,5 uur leren leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen wat de gevolgen van zwerfafval zijn. Ze ontdekken dat er waardevolle materialen in afval zitten en hoe je die opnieuw kunt gebruiken.

Korte inhoud
Afval weggooien, dat kan echt niet meer. Afval hoort in de afvalbak. Nog beter is het om afval te sorteren en in te leveren. Dat is omdat er waardevolle materialen in zitten die opnieuw gebruikt kunnen worden. Recyclen is belangrijk, want op is op. Bovendien kan je zo beter voorkomen dat schadelijke stoffen in onze leefomgeving terecht komen. We maken een wagen van bruikbaar afvalmateriaal. En we willen dat de wagen (als hij niet meer nodig is) weer helemaal uit elkaar kan. Zo kun je alle onderdelen recyclen of je kunt er iets nieuws van maken. Lukt dat zonder plakband of lijm te gebruiken?

Workshop 1
De leerlingen krijgen uitleg over het doel van de lessen. Ze leren over afval en wat daarmee gebeurt. Ze leren over ‘de ladder van Lansink’ en doen een proefje waarmee ze ontdekken hoe je gemengd plastic kunt scheiden. Ze maken een begin van het werkstuk.

Workshop 2
De leerlingen leren over de gevolgen van zwerfafval en de problematiek van de oceaansoep. Ze leren hoe dat beter kan. In deze les gaat het vooral om creativiteit: leerlingen ontwerpen en maken een afvalwagen van ingezameld afvalmateriaal. De wagens worden getest op vorm en kleur, of hij goed kan rijden en of de wagen demontabel en recyclebaar is.

Workshop 3
De leerlingen gaan tijdens de derde workshop naar buiten. Ze leren welke afvalsoorten er apart ingezameld worden en hoe lang het duurt voordat zwerfafval verteert. Ze bespreken van tevoren waar het meeste zwerfafval te vinden kan zijn: langs ‘snoeproutes’ van winkel naar school, bij sportvelden en bij ‘hotspots’. Met afvalknijpers en vuilniszakken gaan ze in de omgeving van school het zwerfafval opruimen. Na afloop bekijken we wat er gevonden is.
Bekijk alle foto's in ons fotoalbum


Figuurzagen in groep 8


CITO-toets met een hapje en een drankje

Koek, snoep en drinken op elke tafel. Overal malende kaken, die een plat en hard stukje kauwgom in korte tijd doen veranderen in een elastisch stukje gum. Het lijkt wel een feestje, maar het gaat toch echt om een bitter ernstige zaak. De toetsen van het Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling (CITO) vragen opperste concentratie van  onze leerlingen van groep 7 (entreetoets) en 8 (eindtoets). Dinsdag begonnen, donderdag de laatste dag. Er is hard gewerkt, hebben we gezien. De riem mag er dan ook even af. Even lekker ontspannen met sportief getinte activiteiten tijdens de Koningsspelen. 


Derby op schoolvoetbaltoernooi

Met een onderonsje tussen de beide teams van onze school werd het schoolvoetbaltoernooi in Westdorpe afgesloten. Het eerste team, dat vooral uit leerlingen van groep 8 bestond, versloeg het tweede team en eindigde daardoor op de vijfde plaats. Het tweede team werd zesde. Beide teams waren eerder woensdagmiddag derde geworden in hun poule. Onder slechte weersomstandigheden (koud, regen) was De Statie de enige school die twee elftallen op de been had kunnen brengen. Ook waren er veel jeugdige supporters uit Sas van Gent. De toernooizege ging naar De Warande uit Axel. Ons eerste team verloor in de poule van dat elftal met 2-0. Woensdag 13 april komen onze meisjes in Sas van Gent in actie. Supporters zijn natuurlijk weer van harte welkom.


Voorlichting over roken, alcohol en energiedrankjes: Blijf Cool!!!

Deze maand toert de bus van Indigo langs de scholen in Zeeland. In de bus krijg je les over de gevaren van roken, alcohol en energiedrankjes. Je kunt er een blaastest doen en bij de rookrobot zie je wat er met je lichaam gebeurt bij het roken van een sigaret. Wij zijn nu meer te weten gekomen over roken, alcohol en energiedrankjes. We weten nu dat die 3 dingen zeker niet gezond zijn voor jouw lichaam, maar ook niet voor je gevoel. Het is vaak helemaal niet stoer of  “lekker” om mee te doen met roken of drinken.
Bekijk alle foto's in ons fotoalbum


Brei oma's gevraagd

Bij deze vragen wij u,
Na de carnavals vakantie, hebben wij een breiproject.
We hebben oma’s nodig die kunnen breien, als u geïnteresseerd bent, meldt u dan aan bij Juf Ella, juf Petra of juf Jessica om te komen helpen. Dit zal plaats vinden in groep 7/8 van BS de Statie op dinsdagmiddag van 2uur tot 3uur vanaf 16 februari. Het duurt ongeveer 4 weken.
Alvast bedankt
Groetjes Groep 7 & 8
Bekijk hier alle foto's van ons breiproject


Dansworkshop Internationaal Danstheater

Deze week heeft groep 8 deelgenomen aan een dansworkshop. Deze dansworkshop werd gegeven door een docent van het Internationaal Danstheater.
Leerlingen die deze dansworkshop ontzettend leuk vonden, kunnen in de herfstvakantie nog verder dansen door mee te doen aan het project Dansdroom Zeeland, een initiatief van dansorganisatie Danszee ism Scoop. 

Bekijk alle foto's in ons fotoalbum 


Schaken

Manuel Colsen kwam schaakles geven.
We krijgen drie lessen.
De eerste les ging over hoe een schaakpoppetje kan lopen.
Na de eerste les konden we al een beetje schaken.
Bij de 2e les gaat die uitleggen hoe je kan slaan.
En bij de 3e les kunnen we als het goed is schaken.
Anouk en Timon uit groep 8


Naar boven

Adresgegevens

Canadalaan 2b
4551 AL Sas van Gent
telefoon: 0115-460054

Onderwijsgroep Perspecto