Hot items uit groep 8.

Industrieel Museum.

Groep 7/8 zijn op 1 april naar het Industrieel Museum geweest. Meneer Benny Vermandel vertelde ons over fabrieken uit de vorige eeuwen uit Sas van Gent. Hij liet ons het museum zien die super klein is en waar een grote stoommachine in stond en liet zien hoe deze machine werkte. Toen nam hij ons mee naar een grotere museum dat nog in de maak was en eind dit jaar klaar zal zijn.Het zag er wel mooi uit en het zal een museum voor heel Zeeland zijn.

Gemaakt door Lotte en Monique.


Pannenkoeken dag

29 maart was het pannenkoeken dag.
Er waren veel opa’s en oma’s en buren van de Statie gekomen en er werden veel pannenkoeken gegeten.
Ze konden kiezen  uit een pannenkoek stroop, poedersuiker of zonder.
Het werd opgediend door groep 8, de ouderraad had geholpen met het bakken van de pannenkoeken.
De opbrengst was groot en aan het eind waren alle pannenkoeken op.

Dit is geschreven door Christian Cragg en Nicholas Cragg.
Voor meer foto's zie: fotoalbum


Spreekbeurt van Maria Jankajova

Zdrava vyziva  -- Gezonde voeding.

Bij mijn eerste spreekbeurt heb ik gepresenteerd over gezonde en ongezonde voeding. Waarom heb ik dit thema gekozen? Ik vind het leuk om hierover te praten. Ik moest met mijn vriendin Larinda met de auto naar school gaan, want ik had heel veel voeding meegenomen.  De klas was helemaal gevuld met de geur van vers fruit. Ook kinderen van andere klassen wilden bij mijn spreekbeurt zijn, maar dat mocht niet. Ik was best wel zenuwachtig want het was mijn eerste spreekbeurt en ik was ook bang dat ik de woorden niet goed uitsprak. Bij mijn spreekbeurt was ook een mini quiz, dat door de kinderen heel goed was gedaan. Ik had er ook twee filmpjes bij, waarin de samenvatting stond. Voor mijn spreekbeurt heb ik een 8 en half gekregen. Ik denk dat ik het goed had gedaan.
Maria
Bekijk hier de PowerPoint presentatie


De eindcito!!!

Pas geleden hebben we de cito gemaakt.
En vorige week dinsdag kregen we de uitslag en iedereen was heel enthousiast over de uitslag.
Er waren zelfs 2 met 550!
Dus iedereen was erg blij!
Maar ook groep 8 blijft het schooljaar nog steeds hard oefenen.
Geschreven door Larinda: groep8


CITO-score groep 8

Begin deze week werden de resultaten van de CITO-eindtoets voor leerlingen van groep 8 in heel Nederland bekend.
Wij waren er al van overtuigd dat onze groep 8 zijn uiterste best had gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen.
Dat werd bevestigd door het resultaat. Het landelijk gemiddelde ligt dit jaar op 534,6. Onze groep 8 kwam tot een gemiddelde score van 538,6. Vergeleken met soortgelijke scholen (er wordt onderscheid gemaakt naar afkomst en opleiding van ouders) is dat voor het tweede op-eenvolgende jaar volgens de onderwijsinspectie een excellente score!


Nationale voorleeswedstrijd in de Statie

Op 19 februari moest ik voorlezen in de theaterzaal bij de statie.
Ik moest tegen de winnaars van andere scholen lezen. In totaal waren dat negen lezers.
Jammer genoeg heb ik niet gewonnen maar ik was wel heel goed. En mijn vriendinnen en ouders waren er ook bij dat vond ik heel leuk.

Lotte groep 8


Cito-Eindtoets 2014

Dinsdag (11 Feb.), woensdag (12 Feb.) en donderdag (13 Feb.) was het Cito-Eind toets 2014, het was leuk maar ook moeilijk maar sommige vragen waren best makkelijk. Je mocht snoep en drinken meenemen, de meeste hadden Dextro, kauwgom en water (sommige water met smaak) bij zich.

Geschreven door: Timothy van Poecke
Illustraties: Nicholas Cragg


Ophaal kerstmarkt

Onze school heeft in december een kerstmarkt gehouden. Daarbij is een grote opbrengst opgehaald, waar een deel van aan Stichting Leergeld wordt geschonken. Want Stichting Leergeld geeft mensen die het zelf niet kunnen betalen geld om hun kind bijv. op schoolreis te kunnen laten gaan. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen met onze leuke activiteiten. Daarom geven wij “Bassischool Prins Frederik Hendrik” 300 euro aan Stichting Leergeld!!

Liselotte, Frederique en Timothy
Groep 8


Cito-eindtoets

Wij zijn Sofie en Romy
In februari doet groep 8 de eindcito van ongeveer 3 dagen lang , de cito begint op 11, 12 en 13 februari! Na de cito krijgt groep 8 een advies. Dat advies is bepalend voor onze opleiding .
Hier zijn wat tips voor als je in groep 8 zit en je binnenkort aan je eindcito begint
1. concentreer je goed
2. lees de vraag minstens 2 x door
3. als je het antwoordt niet weet kijk je terug (bijv. in de tekst)
4. laat je niet afleiden (ook niet door het snoep als je dat mag meenemen)
5. volg deze tips ( dan komt alles goed) ;-)
Hier zijn wat websites voor als je de laatste weken nog wil oefenen  
1.     www.squla.nl
2.     www.loikidzz.nl
3.     www.jufmelis.nl
4.     www.citotoetstrainer.nl
5.     www.leestrainer.nl

groetjes Sofie en Romy
groep 8


Kerstkaarten maken

Meester George heeft ons hele mooie kerstkaarten leren maken.
En ze zijn heel goed gelukt!
En het is gemaakt in PowerPoint.
Kijk maar naar de resultaten!


GREATS -XXX- LISELOTTE EN FREDERIQUE!


Lotte voorleeskampioen

Lotte Tanke uit groep 8 gaat onze school vertegenwoordigen tijdens de regionale voorronde van de wedstrijd Voorleeskampioen 2014.

Lotte werd door al haar klasgenoten en de juf unaniem gekozen als beste voorlezer. Lotte las voor uit het boek ‘Vriend vermist’, van Jack Diddel.

Juf Ella overhandigde Lotte de medaille, die ze kreeg omdat ze Voorleeskampioen van de school is geworden. Natuurlijk hopen we dat Lotte in de volgende ronde ook in de prijzen valt.


Kinderpostzegels !!!

Wij zijn Christian en Thomas. Wij hebben meegedaan aan de kinderpostzegelactie.
De opbrengst van dit jaar was 11,6 miljoen euro, een record! Al dit geld ging naar kinderen met veel armoede in Ethiopië, maar ook naar kinderen die niet naar school kunnen gaan omdat ze niet genoeg geld hebben. En de kinderen die het meeste hebben opgebracht, hadden een gratis schoolreisje naar Walibi Holland.

Christian en Thomas uit groep 8


Weerbaarheidstraining

Onze leerlingen van groep 7 en 8 krijgen dit schooljaar 8 lessen in weerbaarheidstraining. Deze lessen worden gegeven in de sporthal. De lessen worden verzorgd door Tim Siersema.
Het trainen van kinderen in weerbaarheid is een specifieke vorm van preventie. Doel is het vergroten van de weerbaarheid van kinderen in situaties, waarin sprake is van grensoverschrijdend gedrag (waaronder pesten) en machtsmisbruik. Het programma bestaat uit een combinatie van fysieke, mentale en verbale basisvaardigheden waarbij kinderen leren zorgen voor hun eigen veiligheid.


STV (Sasse tafeltennis vereniging) school toernooi.

Wij zijn Timothy en Hamza, wij hebben het STV school toernooi gewonnen. Wij kregen een gouden beker en een gouden medaille. De finale was heel spannend, we moesten tegen Job en Seppe spelen. Zij werden tweede, zij kregen een zilveren beker en een zilveren medaille. Alexander en Noël werden derde, zij kregen een bronzen medaille en Gijs en Aaron werden vierde, zij kregen ook een medaille.

Van Hamza en Timothy, Groep 8


Tutorlezen

Tutorlezen is een moeilijk woord voor iets wat juist heel erg handig is. Een tutor is iemand die helpt, een beschermer eigenlijk. Onze leerlingen van groep 8 helpen om de beurt kinderen van groep 3 met het leren lezen. Het mes snijdt aan twee kanten. Voor onze oudste leerlingen is het een mooie oefening in het kader van de sociaal-emotionele vorming. En onze jonge lezertjes krijgen extra tijd om te oefenen.


Kinderparlement

Wij zijn  dit jaar gekozen voor in het kinderparlement. Het kinderparlement houdt in dat: we mee mogen beslissen over wat er in de school en op het schoolplein gebeurt. Bijvoorbeeld hebben we er voor gezorgd dat er bij de kleuters en boven zitzakken zijn gekomen. Ook hebben we vorig jaar mee mogen beslissen over de indeling van het schoolplein.

Dit jaar zijn gekozen:

Groep 6: Lotte, Noel en Gabriel.

Groep 7: Tooske, Nuala en Seppe.

Groep 8: Liselotte, Romy en Timothy.

We vinden het natuurlijk allemaal heel leuk dat we zijn gekozen. En bedanken daarbij alle kinderen die op ons hebben gestemd.

Groetjes,

Liselotte en Romy

Groep 8 Kinderparlement.Foto's van het afscheidsfeest groep 8 zie: foto album


Dolle pret tijdens schoolkamp

dag 1

 

Bekijk de foto's van dag 1 van ons schoolkamp:  fotoalbum

Ondanks een frisse tegenwind is groep 8 vanochtend zonder al te veel problemen mooi op schema aangekomen op het kampadres in Spui. Nadat de omgeving was verkend, werden de slaapzalen ingeruimd. Het eiland van Meijer was vanmiddag een prachtig natuurgebied, dat onder leiding van iemand van Staatsbosbeheer werd verkend. De tocht was wel pittig. Hier en daar werden al vermoeide gezichten opgetekend. De barbecue, die prima in de smaak viel, zorgde weer voor energie. En dus gaan we er vanavond nog even tegenaan......

dag 2

Na een erg korte nacht stond de bakker vanochtend al vroeg op het kampadres. Het verse brood ging erin als koek en gaf voldoende energie voor onze tweede en laatste dag. Vandaag een mooi programma, met uitstapjes naar Het Portaal van Vlaanderen, opnieuw het Eiland van Meijer en naar de skihal, waar we gaan tuben en friet eten.

Zoals het er nu – op de vroege ochtend – naar uitziet, wordt de terugkomst op school omstreeks kwart voor zeven verwacht.

Bekijk de foto's van dag 2 van ons schoolkamp: fotoalbum

 

De terugreis

Prachtig weer, een druk programma: wat hebben we genoten! We zijn net klaar met tuben in de skihal en zitten te wachten op onze frietjes. Ons kampadres hebben we picobello achtergelaten. We kunnen dus na de maaltijd in de skihal naar huis. We verwachten tussen kwart voor zeven en zeven uur terug aan school te zijn. Dan moet de brug natuurlijk wel meewerken, en niet net als op de heenreis doodleuk voor onze neus open draaien. Thuis hebben we heel wat te vertellen, maar of we onze ogen kunnen open houden, is nog maar de vraag.

 

Korte verhalen over ons schoolkamp

De barbecue
Wij hebben zo lekker gebarbecued .Rick van Aerde heeft voor ons de barbecue gemaakt het wat super lekker het was niet rouw en ook niet verbrand. We hebben wel eerst de barbecue moeten schoonmaken maar dat ging wel  Het was echt super gezellig !!!!!!!

Bonte Avond
Om ongeveer 20:30 uur. Deden we bonte avond.Eerst begon Renée met een quiz,Het was jongens tegen de meisjes. De jongens moesten meisjes vragen beantwoorden en de meisjes jongens vragen. Toen ging de rest van de meisjes van groep 8 Clowns nadoen. Het was een beetje vreemd maar leuk! Toen kwamen Jonas en Rick aan de beurt. We deden de pingpongloop, we moesten met een lepel met een pingpongbal erop in ons mond, lopen rond stoelen, en wie het snelste was had gewonnen en dat was Juf Ella zij had de snelste tijd!  En toen waren Jibbe, Ronald en Mouad aan de beurt ze gingen moppen vertellen ze vertelden veel moppen over Belgen en Nederlanders sommige waren grappig en sommige beetje flauw. En op het laatst gingen we de stoelen dans doen het was leuk! En Gina had gewonnen.Van: <Ronald>
De nacht wandeling en spelletjes.
Na de bonte avond hebben we een nacht wandeling gemaakt. We maakten elkaar bang met horror verhalen. De wandeling eindigde in juf Ella’s tuin en deden we nachtspellen, zoals: het dieren geluidenspel en de nachtwacht. na de spellen waren we allemaal nat en vies. na de spellen aten we marshmallows die door de moeder van  Renée ( Iris ) waren mee genomen. Het was erg gezellig, spannend, leuk en grappig.
Nachtspelletjes.
Om 10u ’s avonds hebben we in 2 groepen een nachtwandeling moeten doen naar de tuin van juf Ella.We hadden de tuin van juf Ella al verkend in de ochtend.Toen we daar waren zijn we begonnen met een dierengeluidspel, dan moet je je verstoppen en een geluid van een dier maken en dan moesten drie mensen:  Gina, Acelya en Veerle ons zoeken en raden welk dier het was.De dieren waren: de roepi roepi vogel, een kloppende hout specht, een grijze trompet  olifant, een joehoe uil, een gekke bonte koe, een schaap en de piepende spitsmuis.Daarna deden we de nachtwacht.  Acelya en Ronald moesten de heilige boom beschermen met een zaklamp en dat was een denkbeeldig pistool. Als je op iemand schijnt ben je af en ze mochten van de boom weg.De rest moest zich verstoppen voor de nachtwacht en proberen de boom aan te raken maar dat lukte niet.Toen hebben we bij het kampvuur marshmallows gegeten. Dat was heel lekker. Toen hebben we weer het spel de nachtwacht gedaan en waren we weer bij de voetbalveld van vv Spui en gingen we ons omkleden, douchen en om 1 uur slapen.Van:< Jonas>
Speurtocht
We hielden ’s ochtends vroeg een speurtocht. We begonnen bij het voetbalveld van Spui daarna gingen we naar een boerderij toen moesten we een vraag doen , dan gingen we verder naar een gebouw toen moesten we nog een vraag doen toen gingen we verder naar de speeltuin daar mochten alleen de jongens heen de meisjes mochten doorlopen daarna moest het andere groepje jongens en daarna weer het andere toen moesten we door een straatje lopen en moesten we een vraag doen daarna naar een gebied met paarden toen moesten we weer verder lopen naar een paal toen moesten we weer een vraag doen  en daarna ver lopen naar een bruggetje daar moesten we weer een vraag doen en daarna verder lopen naar een bankje en daar zat juf Petra met pakjes drinken daar konden we even rusten toen moesten we weer terug naar dat bruggetje en daarna heel lang rechtdoor en toen weer naar een bruggetje en toen waren we klaar.
Het tuben
Het tuben was heel leuk maar ook best wel pijnlijk. Je kreeg daar skischoenen en een helm. Je had een aparte tube baan. De tube baan was helemaal van ijs, dus je ging best wel hard en je kon heel snel omkiepen. Na het tuben kregen we frietjes met een kroket of frikandel en na het eten zijn we terug naar school gefietst onder begeleiding van de juffen ( juf Ella en juf Petra) en de bezemwagen moeder van Veerle (Carla).

 


Schelpenmuseum Zaamslag

Wij zijn op woensdag 25-04-‘13 naar het schelpenmuseum geweest

We hebben eerst met de jongens een rondleiding door Zaamslag gelopen en naar alle oude dingen geweest. Daarna gingen we rondlopen in het museum zelf. Het was enorm mooi.

Van Mouad en Rick


Pannenkoeken bakken

,,Zal ik uw jas aannemen mevrouw?''. ,,Wilt u aan deze tafel, of zit u liever aan het raam?'' Onze groep 7 en 8 had het maar wat druk met de ontvangst van uitgenodigde bewoners uit de omgeving van De Statie en opa's en oma's, om van zelf gebakken pannenkoeken te komen smullen. In de klas werden de pannenkoeken gebakken. Dank zij een razendsnelle bediening stonden die amper een minuut later lekker warm op tafel in de aula van De Statie. Het project 'pannenkoeken bakken' stond in het kader van vak Burgerschap op de kalender. Meer dan dertig mensen hadden de uitnodiging aangenomen en genoten van een heerlijke maaltijd.
Voor meer foto's zie: foto album

________________________________________________________________________________

Schoolvoetbal jongens in Westdorpe

________________________________________________________________________________

Uitslag Cito eindtoets

Wat waren we allemaal weer blij met de uitslag van de CITO-eindtoets. Alle leerlingen van groep 8 scoorden stuk voor stuk naar verwachting.
Voor het derde jaar op rij leverde dat een score op, die boven de bovengrens van de inspectie ligt.
De resultaten zijn inmiddels met alle ouders en leerlingen besproken. Ook de adviezen voor het vervolgonderwijs zijn bekend.

________________________________________________________________________________

Nationale voorleeswedstrijd in bibliotheek Terneuzen

Onze voorleeskampioen Jonas Gowy heeft deelgenomen aan de voorronde van de Nationale voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Terneuzen.
Jonas las erg goed voor, van eventuele zenuwen was niets te merken.
De voorzitter van de jury benadrukte dat het dit keer weer geen makkelijke taak was om een winnaar aan te wijzen.
De elf leerlingen van de diverse basisscholen die hadden voorgelezen, hadden het allemaal goed gedaan.

________________________________________________________________________________

Sssstt......CITO-toets!

Met een mengeling van spanning, opwinding en verbazing zijn onze leerlingen van groep 8 begonnen aan de landelijke CITO-eindtoets. Spannend, omdat het hoe je het ook draait of keert toch van belang is dat je het beste uit jezelf haalt.Opwindend en verbazend vanwege de plaats waar de toets wordt afgenomen. Ver van alle onrust rond de aanstaande verhuizing trok groep 8 naar de BSO van de Kinderopvang. Die grenst aan onze nieuwe school en natuurlijk werd ook daar stiekem een kijkje genomen. Prachtig! Schitterend, geweldig, wat een kleuren! Mogen we nog een jaartje blijven, werd er zelfs gevraagd.En de CITO-toets? Ach, ook daar waren gemengde gevoelens over. Pittig, niet gemakkelijk, viel wel mee. Zeker is dat iedereen geweldig zijn best deed de eerste dag. Begin maart verwachten we de uitslag.

________________________________________________________________________________

Wat is er leuker dan een heerlijk pak sneeuw op het schoolplein?

De eerste sneeuw van 2013 is gevallen. En het is meteen een dik pak geworden, op sommige plaatsen ligt er zelfs 10 cm sneeuw!
Op het schoolplein was er dan ook veel sneeuwpret.
Even 'heerlijk' elkaar bekogelen, sneeuwpoppen maken, we hebben ons goed vermaakt.

________________________________________________________________________________

Opgepast, vuurwerk

Meneer Dekker van de gemeente vertelde in onze groep over de gevaren van vuurwerk. Hij zei dat het omgaan met vuurwerk hetzelfde zou moeten zijn als het omgaan met een kopje hete thee. Uiterst voorzichtig te werk gaan dus! Er zijn twee soorten vuurwerk. Legaal en illegaal. Legaal vuurwerk is toegestaan, maar ook daar moet je mee oppassen.

Meneer Dekker waarschuwde er ook voor om vooral niet zelf te experimenteren met vuurwerk.

________________________________________________________________________________

De Nationale Voorleeswedstrijd 2012-2013

De nationale voorleeswedstrijd, het leesbevorderingsproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs, verhoogt op een spannende manier het leesplezier binnen de school.
Dit project stimuleert het leesplezier en maakt kinderen enthousiast voor boeken.
Ook kunnen de kinderen veel van elkaar leren in deze voorleeswedstrijd.

De kinderen uit groep 7/8 hebben allemaal erg hun best gedaan en zich goed voorbereid. Er waren erg veel goede voorlezers dit jaar. Uiteindelijk kan er 1 winnaar zijn.
Onze voorleeskampioen 2012-2013 is: Jonas Gowy.

Naar boven

Adresgegevens

Canadalaan 2b
4551 AL Sas van Gent
telefoon: 0115-460054

Onderwijsgroep Perspecto